Selectie Demo Team

Selectie Dutch Demo Team en ‘gewone’ deelname aan Interski 2023 Levi

Van 26 t/m 31 maart 2023 vindt het Interski Congres plaats in Levi, Finland. Lapland, poolcirkel, noorderlicht: met recht een unieke locatie voor een al even uniek sneeuwsportleraren congres!

Vanuit de Nederlandse Vereniging van Sneeuwsportleraren SNOWPROS gaan wij Nederland vertegenwoordigen met een sterk Dutch Interski Demo Team bestaande uit telemarkers, boarders en skiërs. Naast het geven en volgen van workshops en lezingen in Levi zal dit Demo Team onze kwaliteiten presenteren op de Demo Slope van Levi. De helling is ook bekend van de World Cup wedstrijden die daar jaarlijks in november geskied worden.

Ons Demo Team stellen we samen middels een selectie, bestaande uit twee rondes:

De eerste ronde betreft een schriftelijke selectie op basis van een in te sturen (sneeuwsport) CV met een korte motivatiebrief.

De tweede ronde betreft een praktische ‘on-slope’ selectie op zaterdag 11 september in SnowWorld Zoetermeer (om 7:00 uur) en bestaat uit enkele technische en formatie afdalingen en een groepsinterview. Dezelfde dag nog maken we bekend wie er geselecteerd zijn. Bij verhindering kan wellicht een inhaalselectiemoment worden geboden (onder voorbehoud).

Ben je na de tweede ronde geselecteerd voor het Demoteam, dan volgt er een voorbereiding gedurende 1,5 jaar in aanloop naar het congres onder leiding van onze trainers Richard Molenaar (Ski),  Mike Moi-Thuk-Shung  (Snowboard) en Mark van Onna als coördinator voor het Telemarken. Je zal hiervoor dus wel tijd moeten vrijhouden en/of vrij kunnen maken.

Trainingen vinden plaats in Nederland (Landgraaf/Zoetermeer) en in de Alpen. Het eerste buitenlandse trainingsmoment voor de skiërs staat inmiddels gepland voor een lang weekend van 5 tot 7 november 2021 in Sölden.

SnowPros zal het Demo Team gedurende het voorbereidingstraject financieel ondersteunen uit ons verenigingsbudget en uit de hiervoor beschikbare sponsoring. De reis- en congreskosten komen vooralsnog voor eigen rekening van iedere deelnemer. 

Selectie

Ronde 1:             CV + korte motivatie: stuur deze uiterlijk 1 september 2021 per mail naar: secretaris@snowpros.nl met als omschrijving in de e-mail “Interski selectie”

Ronde 2:             Zaterdag 11 september 07:00(!) – 12:00 SnowWorld Zoetermeer

Uitslag:                zo mogelijk 11 september einde dag (afhankelijk van eventuele inhaaldag)


Last but not least:

Vanzelfsprekend is deelname aan het congres voor het volgen (of geven) van workshops, lezingen en feesten voor alle sneeuwsportleraren mogelijk! Ben je niet geselecteerd voor het Demo Team en ga je mee naar Levi dan bieden we je toch enkele mogelijkheden om ook te trainen en om bij bepaalde onderdelen mee te doen op de Demo Slope.

Meer informatie over Interski 2023 en de selectiecriteria is te vinden op https://www.snowpros.nl/interski-2023/informatie en de link naar de PDF op die pagina waarin nog veel meer informatie is te vinden. Prijzen van de reis/verblijf/congres zijn op dit moment nog niet exact bekend.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan Interski 2023 meld je dan aan via de website. Aanmelden is zonder enige verplichting en met name bedoeld om gerichter te communiceren en om mogelijke sponsoren te overtuigen maar ook om een inschatting te kunnen maken voor de benodigde accomodaties.