Selectie Demo Team

Selectie Dutch Demo Team en ‘gewone’ deelname aan Interski 2023 Levi

Van 26 t/m 31 maart 2023 vindt het Interski Congres plaats in Levi, Finland. Lapland, poolcirkel, noorderlicht: met recht een unieke locatie voor een al even uniek sneeuwsportleraren congres!

Vanuit de Nederlandse Vereniging van Sneeuwsportleraren SNOWPROS gaan wij Nederland vertegenwoordigen met een sterk Dutch Interski Demo Team bestaande uit telemarkers, boarders en skiërs. Naast het geven en volgen van workshops en lezingen in Levi zal dit Demo Team onze kwaliteiten presenteren op de Demo Slope van Levi. De helling is ook bekend van de World Cup wedstrijden die daar jaarlijks in november geskied worden.

Demoteam en trainingen

Het demoteam wordt ontwikkeld en getraind worden door:

  • Richard Molenaar (alpine skiën)
  • Mike Moi-Thuk-Shung (snowboarden)
  • Mark van Onna (coordinator Telemarken)

Na een goed bezochte selectiedag (september 2021) op SnowWorld zijn we gekomen tot een multidisciplinaire selectie (ski, board en telemark) welke zich met ondersteuning van verschillende sponsoren gaat voorbereiden op Levi. De skiërs hebben al een eerste trainingsstage in Sölden achter de rug. Vanaf april 2022 gaan we met de voltallige selectie trainen.

Interski is er niet alleen voor de selectie. Alle sneeuwsportleraren die willen deelnemen aan het congres zijn van harte welkom om met ons mee te gaan.

Wil je voor het congres ook (mee-) trainen en kennis maken met demo skiën? Hoeft natuurlijk niet, maar kan zeker! En voor zover mogelijk, zullen we ook niet-selectieleden de kans geven om een afdaling op de demopiste in Levi te maken!

Omdat de kleding al in maart 2022 besteld moet worden is het belangrijk om zoveel mogelijk vóór 1 maart 2022  je aanmelding gereed te hebben. Begin maart organiseren we een pasmoment voor de kleding.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan Interski 2023 meld je dan aan via de website. Aanmelden is zonder enige verplichting en met name bedoeld om gerichter te communiceren en om mogelijke sponsoren te overtuigen maar ook om een inschatting te kunnen maken voor de benodigde accomodaties.