Interski 2023 informatie

INTERSKI 2023              26 - 31 maart 2023   Leer van ‘s werelds beste leraren                          Look & learn from the Dutchies

 

Tijdens de bijzonder gezellige en druk bezochte Opleidingendag van de NSkiV op zaterdag 19 september 2020 in Zoetermeer heeft Niels Stam namens SnowPros een presentatie gegeven over  "de weg naar Levi 2023".

Ongeveer 50 enthousiaste leraren/opleiders kregen de eerste informatie over het Interski congres in Levi. Tevens werd geschetst welke plannen momenteel in ontwikeling zijn. Met  diverse sponsoren zijn principe afspraken gemaakt, oa. met SnowWorld. Ook andere sponsoren staan klaar om de NL deelname aan het Interski congres te ondersteunen. Zo zal SkiExperience een lezing//workshop voorbereiden.

Het demoteam zal in de komende twee jaar ontwikkeld en getraind worden door:

  • Richard Molenaar (alpine skiën)
  • Mike Moi-Thuk-Shung (snowboarden)
  • Mark van Onna (coordinator Telemarken)

Klik hier voor de presentatie als PDF


Achtergrond

Interski is een internationale organisatie van sneeuwsportleraren (overkoepelende organisatie van ISIA, IVSI en IVSS) en organiseert iedere 4 jaar een congres met workshops, demo’s en lezingen door landen uit de hele wereld.

SnowPros nodigt jou en jouw collega leraren uit!

Nederland is (via SnowPros.NL) aangesloten bij Interski.

SnowPros.NL nodigt iedere Nederlandse sneeuwsportleraar (ski, snowboard, langlauf, telemark) uit om in maart 2023 mee te gaan naar Finland. In die week worden er inhoudelijke en uitdagende clinics verzorgd vanuit Snowpros en krijg je de kans om workshops van andere landen te volgen. Naast deze “on slope” momenten is het een geweldig moment om kennis en ervaring op te doen en uit te wisselen met leraren van over de hele wereld.

Bijdrage team NL en invulling programma

Aan de invulling van ‘ons’ programma cq. onze bijdrage aan Interski gaan we zoveel mogelijk samenwerken met jou als deelnemer. 

  • demoteam gaat zich in periode 2020 tot 2023 ontwikkelen/trainen met een formele selectie in voorjaar 2021.
  • er worden ook (technische) workshops door NL gegeven tijdens Interski  
  • Holland House beleving
  • deelname open voor alle sneeuwsportdisciplines voor NL leraren (mits gediplomeerd)
  • opvallen op en naast de piste van team NL dmv kleding/gear, maar ook door het aantal, door de zichtbare bijscholingsgroepjes en workshops.
  • iedere NL deelnemer kan een ‘actieve’ week beleven.

Wil je mee (denken, doen, voorbereiden, helpen)?

Geef je dan snel op via de secretaris (secretaris@snowpros.nl). 

Praktische informatiePhilip de Koningh (secretaris)

secretaris@snowpros.nl