SummerEvent/Lerarendag

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
27 aug. 2022 10:00 - 17:30
Locatie
SnowWorld Zoetermeer

SUMMEREVENT = LERARENDAG

Op zaterdag 27 augustus 2022 organiseert SnowPros samen met de Nederlandse Ski Vereniging een lerarendag voor alpine ski, snowboard en langlaufen.
De Lerarendag zal bestaan uit drie blokken met een gezamenlijke afsluiting. Deelname aan de Lerarendag is kosteloos voor leden van SnowPros, niet-leden betalen 25 euro.
Er zijn verschillende thema's op deze Lerarendag, zoals dynamische bochten (sneeuw: ski & snowboard), scholing eigen vaardigheid: (sneeuw: ski & snowboard), clinic niveau 2-opleiding (langlauf/rolski), lawinekunde (theorie) en bewegingsleer (theorie).

Dynamische bochten
Naar aanleiding van de online sessie met Tjeerd Terpstra over dynamisch skiën gaan we nu de vertaling maken in de praktijk. Tjeerd Terpstra en Henk Wijsbeek nemen de leraren mee in de hogere techniek, het dynamisch skiën.
Voor de snowboarders is er ook een training ingericht om de dynamische snowboardtechniek te doorlopen. Deze bijeenkomst wordt gegeven door Mike Moi-Thuk-Shung en Remon de Kwant.

Scholing eigen vaardigheid (ski & snowboard)
De leraar krijgt van een Interski-demoteamlid anderhalf uur training in een klein groepje (maximaal 4 personen). De Interski-leraar gaat aan de slag met jouw persoonlijke aandachtspunten, met je eigen techniek dus!

Clinic niveau 2-opleiding rolski
Vanaf het seizoen 2023/2024 kan de langlauf - rolski instructeur niveau 2-opleiding gevolgd worden via de Nederlandse Ski Vereniging. Omdat het nog even duurt neemt Marco Puik de toekomstige instructeurs mee om kennis te maken met deze opleiding. Ook krijgen de instructeurs tips mee om aan de slag te gaan wat betreft hun eigen vaardigheid.

Langlauf rolski bijscholing
Dit is een bijscholing voor actieve instructeurs gegeven door Marco Puik.

Lawinekunde - basis
Dit is de eerste kennismaking met sneeuw- en lawinekunde. Rolf Westerhof neemt je mee in onderwerpen zoals lawineberichten, soorten lawines, risicomanagement en de drie-eenheid voor ellende.

Lawinekunde - gevorderd
Rolf Westerhof neemt je mee in het lawinebericht. De onderwerpen waar Rolf het over gaat hebben zijn: Hoe wordt zo’n lawinebericht samengesteld, waarop is dit gebaseerd? De scenario's, wat betekent die voor je beslissing?

Bewegingsleer
Jeroen van der Lee behandelt met jullie bepaalde aspecten van de bewegingsleer, die van pas kunnen komen tijdens het geven van lessen.

HET PROGRAMMA

Tijd

Skiën

Snowboard

Langlauf / rolski

Theorie

10:30 - 12:00

Scholing eigen vaardigheid of dynamische bochten

Scholing eigen vaardigheid

Clinic niveau 2-opleiding

Lawinekunde (basis) of bewegingsleer

13:00 -
14:30 

Scholing eigen vaardigheid of dynamische bochten

Dynamische bochten

Bijscholing langlaufleraren

Lawinekunde (gevorderd) of bewegingsleer

15:00 - 16:30

Scholing eigen vaardigheid of dynamische bochten

Scholing eigen vaardigheid

Clinic niveau 2-opleiding

Bewegingsleer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 17:30 vindt er een afsluitende BBQ plaats. De kosten hiervan zijn 15 euro per persoon.

Aanmelden

Aanmelden voor de Lerarendag/SummerEvent op 27 augustus 2022 is mogelijk met behulp van dit formulier.  Er is een beperkt aantal plekken per onderdeel, dus meld je snel aan, want VOL = VOL.
Wil je na afloop ook deelnemen aan de BBQ? Meld je dan ook daarvoor apart even aan!

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien